Môj sľub
3 posters
Skauting :: Všeobecný pokec :: Skauting
Strana 1 z 1
Môj sľub
Mi tak napadlo spraviť tému o skautskom sľube. Môžete sem napísať svoje dojmy, podmienky, okolnosti, za ktorých ste skladali sľub alebo by ste ho chceli skladať. Aké ste mali pocity alebo čokoľvek, čo sa týka sľubu...
TakaMahaka- Počet príspevkov : 438
Registration date : 19.09.2007
Re: Môj sľub
ja som skladal slub presne tak ako som chcel s tou neopisatelnou atmosferou 100 rocnice...TakaMahaka napísal:Mi tak napadlo spraviť tému o skautskom sľube. Môžete sem napísať svoje dojmy, podmienky, okolnosti, za ktorých ste skladali sľub alebo by ste ho chceli skladať. Aké ste mali pocity alebo čokoľvek, čo sa týka sľubu...
to sa tesim, ze to bolo podla Tvojich predstav...
moj slub neprebiehal tak, ako som si predstavoval... casto si clovek veci predstavuje uplne inak, ako dopadnu alebo prebehnu (casto je skutocnost lepsia), ale kazdopadne, aj tak to bol nezabudnutelny zazitok... aj ked niekedy nejde az tak o zazitok... bol som minimalne rad, ze som (az po dlhom case) dostal moznost robit slub (podrobnosti mozno niekedy porozpravam niekde pri ohni, ak nahodou niekto bude chciet a bude prilezitost)...
zaujimavy je aj pohlad vodcu na slub svojich zverencov... tak to som parkrat prezival, ako vlastny slub (mozno aj intenzivnejsie)... pamatam si hlavne 1 taky slub, ale o tom tiez inokedy... nemozem vyzradit hned vsetko naraz...
moj slub neprebiehal tak, ako som si predstavoval... casto si clovek veci predstavuje uplne inak, ako dopadnu alebo prebehnu (casto je skutocnost lepsia), ale kazdopadne, aj tak to bol nezabudnutelny zazitok... aj ked niekedy nejde az tak o zazitok... bol som minimalne rad, ze som (az po dlhom case) dostal moznost robit slub (podrobnosti mozno niekedy porozpravam niekde pri ohni, ak nahodou niekto bude chciet a bude prilezitost)...
zaujimavy je aj pohlad vodcu na slub svojich zverencov... tak to som parkrat prezival, ako vlastny slub (mozno aj intenzivnejsie)... pamatam si hlavne 1 taky slub, ale o tom tiez inokedy... nemozem vyzradit hned vsetko naraz...
heh...no...ja som si robila svoj slub presne 30.7.2004 na tabore.bolo to fakt fajn...vlastne ten tabor bol moj prvy skautsky...ale moj oddielovy vodca a zborovi boli somnou spokojny tak mi povedali aby som si spravila slub...ale bolo to fakt skvele,vsetko bolo krasne...a musim povedat ze som fakt hrda na to ze som skautka
ak tu nahodou niekto zabludi... zaujimalo by ma, ci si obcas spomeniete, ze mate skautsky slub (ti, co maju), ci nad tym premyslate a pod. ... alebo je to zalezitost, ktora je "za vami" a dalej to uz neriesite?
samozrejme ze myslim na to ze mam slub... a mala by som sa podla toho aj spravat,aj ked nie vzdy si to tak uvedomim..ale snazim sa no...spravat sa tak ako som slubovala...ale je to vela krat tazke...
co Ti robi najvacsie tazkosti ?.. alebo najcastejsie ?
tusim je najtazsie riadit sa podsla skautskeho zakona....nechcem niekoho odradzat,alebo nieco podobne...ale mam pocit ze asi by sme boli dokonali keby sme ten zakon fakt dodrziavali...podla mna niesje takmer nik(aby som nehadzala vsetkych do jedneho vreca)...cisti v myslienkach,slovach a skutkoch cisty stale...kazdy ma podla mna sem tam daku hlupu myslienku alebo nieco podobne... to je podla mna asi najnesplnitelnejsie...ale to zaz zalezi od toho ako sa to bere...lebo ja v tom nemam dost jasno a to som skautka uz 5 rokov...co znamena byt cisty v myslienkach,slovach a skutkoch?...ta zdvorilost je este v pohode,dokonca aj tych rodicov sa da pocuvat(sice nie celkom vzdy,lebo kazdy mame svoj nazor a vymiename si ho,dokonca aj z rodicmi )a aj pomahat inym je super,to sa tiez da,a ako super je ten zakon,da sa tam dost veci splnit,ale niektore asi aj trochu nie a este tu ide aj o to ako mam tie body zakona chapat...kazdy si ich moze vysvetliti inak...takze ja osobne si myslim ze skautsky zakon by sa mal viac rozoberat
tiez si myslim, ze by sa mal (viac) rozoberat... hlavne v oddieloch, druzinach, prip. na nejakych dumkach a pod. samozrejme, dolezitejsie je konat ako kecat a ist druhym prikladom, jednou z faz spravneho poznania a dodrziavania skautskeho zakona je vsak prave jeho pochopenie...
nooo to je super,ze mame na ten zakon podobny nazor a to je fakt,dvolezitejsie je konat...ako podla mna sa velmi vela z nas snazi spravat podla zakonu,len mame niekory pocit ze to asi nestaci,stale mame pocit ze to co robime nieje dost dobre...och do kelu zas hovorim aj za inych..no tak teda vravim len za seba... hehe ale verim ze raz bude zo mna dobra skautka ale mam hrozne svedomie kvoli tomu ze som tusim po prazdninych prestala vies druzinku,ako velmi som chcela,ale stale som mala pocit ze nemam cas...alebo co...ale uz sa budem velmi snazit,no...aby sa to vsetko zas rozbehlo a bolo to fajn...
to, ze mas pocit, ze to, co robis, nie je stale dost dobre ma aj pozitivnu stranku... Stale mame kam rast a Ty si to vlastne uvedomujes... a aj o tom vlastne skauting je, alebo sa mylim?
aha,tak takto som sa na to nepozerala...hehe to bude asi tym ze ludia sa vecsinou kritizuju a vsimaju si skvor to zle,ako to dobre...a ja som taka ista(teda to zle si vsimam na sebe,nie na ostatnych) ano skauting je o raste...to je fakt
Skauting :: Všeobecný pokec :: Skauting
Strana 1 z 1
Povolenie tohoto fóra: